Gongfu methode

  • Water verwarmen tot de juiste temperatuur, afhankelijk van de soort thee.

  • Theeservies voorverwarmen: Beetje water in theekannetje of gaiwan gieten. Daarna overgieten in schenkkannetje en daarna in de kopjes. Het overtollig water mag je weggieten.

  • Genieten van de geur: Doe de thee in het voorverwarmt theekannetje of gaiwan en geniet van de geur van je thee.

  • Theeblaadjes wassen: Giet een eerste keer op tot de blaadjes net onder staan. Giet na enkele seconden de thee weg. Dit dient om de blaadjes te laten openen zodat ze straks beter hun smaak afgeven.

  • Thee brouwen: Giet water in het theekannetje of gaiwan en laat dit trekken tot aangegeven tijd in de tabel (1e infusie). Giet de thee af in het schenkkannetje.

  • Geniet van je thee!

  • Bij een volgende keer water opgieten laat je de thee een aantal seconden (+infusie) langer trekken dan de 1e infusie. Dit kan je herhalen tot de thee al zijn smaken heeft afgegeven.

Voorbeeld brouwen van een groene thee:

  • 1e infusie: 15 sec

  • 2e infusie: 15 + 5 = 20 sec

  • 3e infusie: 20 + 5 = 25 sec

  • 4e infusie: 25 + 5 = 30 sec

  • 5e infusie: 30 + 5 = 35 sec

  •  … zolang de thee blijft smaken kan je seconden bijtellen!
     

Is de thee te flauw van smaak, dan tel je de volgende infusie 2 maal de tijd (+infusies) erbij.

Daarna, als de thee goed is van smaak, gewoon weer de aangegeven tijd bijtellen (+infusies)

(Voorbeeld: 15 + 5 + 5 = 25 sec)
 

Is de thee te sterk van smaak, dan tel je de volgende infusie geen extra tijd bij.

Daarna, als de thee goed is van smaak, gewoon weer de aangegeven tijd bijtellen (+infusies)

(Voorbeeld: 15 sec ->15 sec)